Pretplati se

Zdravlje

Zdravlje
Nespavač po vlastitom izboru
Najprije manje spavamo kako bismo više radili, a vremenom to postane prava bolest. Ljekari upozoravaju: sve je više poremećaja spavanja za koje smo sami krivi
Zdravlje
Vlakna su važna
Treba stalno ponavljati: vlakna su jako važna za zdravlje probavnog trakta.
Zdravlje
Crveni radič
Crveni radič se zbog gorkastog okusa i listova boje crnog vina razlikuje od ostalog lisnatog povrća, a važno je znati kako ima jako antivirusno i antimikrobno djelovanje.
Zdravlje
Vrijeme je za bicikl
Vožnja biciklom jedan je od najefikasnijih načina vježbanja koji postoje.
Zdravlje
Dijeta i rizik za srce
Varijacije tjelesne težine zbog čestih dijeta su u istraživanju provedenom u SAD-u povezane s povećanjem rizika za bolesti srca.
Zdravlje
Urinarne infekcije
Svake godine u svijetu osam do deset miliona ljudi dobije neku urinarnu infekciju, a svaka druga žena barem jednom u životu
Zdravlje
Šparoge kao diuretik
Šparoge su jedan od najsnažnijih prirodnih diuretika u prehrani pa se stoga preporučuju osobama koje boluju od gihta, reume i artritisa, ali i onima koji imaju problema s limfnim sustavom te pojačano zadržavanje tečnosti u organizmu.
Zdravlje
Marihuana omogućava ženama bolje orgazme
Novo istraživanje u kojem je učestvovalo nekoliko stotina žena koje puše i ne puše marihuanu pokazalo je da upotreba marihuane udvostručuje šanse za doživljavanje zadovoljavajućeg orgazma.
Zdravlje
Biljnim lijekom protiv želučanih tegoba
Probavni simptomi se različito manifestiraju od osobe do osobe. Osobe s ovim problemima žale se na bol u probavnom traktu, osjećaj brze sitosti i nadutosti, imaju vjetrove i osjećaju mučninu.
Zdravlje
Vitamin D
Stiglo nam je aprilsko sunce, a s njim i prilika da popravimo zdravlje kože, koja tokom zimskih mjeseci pati od nedostatka vitamin D.
Novi broj
Gracija 376
6.9.2019.