Pretplati se

Volimo životinje

ROBERT PLEŠE
Predugo sam sa psima da bih znao kakav bih bio bez njih
Kada mu je uginuo šnaucer Aron, Robert Pleše zapamtio je tadašnju bol i mislio je da se više nikad neće vezivati za psa. Mnogo kasnije su mu njegove prijateljice Alica i Sanja, koje odlično poznaju tu pasminu, pomogle da dobije šnaucerku Abbu, čiji su vlasnici odlazili na Novi Zeland i poželjeli pokloniti svoju ljubimicu.
DENI MEŠIĆ I IDA SEFIĆ
Tara i Beti ispunjavaju jedna drugu, a i nas dvoje
Mladi glumac Deni Mešić i njegova djevojka Ida Sofić svoj sarajevski dom dijele s devetogodišnjom zlatnom retrivericom Tarom i vajmarskom ptičarkom Beti, starom tek godinu dana.
MARIJA SPIRKOVSKA
Druželjubiva i neustrašiva Molly
Makedonka s bosanskohercegovačkom adresom Marija Spirkovska, osnivačica i direktorica kozmetičkog brenda Lilo Cosmetics d.o.o., zbog kojeg poslovno krstari između Sarajeva i Kaknja, druguje i veseli se sa francuskom kovrdžavom bišonkom Molly.
Volimo životinje
Pas na plaži
Nije svaki pas za plažu! Naprimjer štenci do šest mjeseci koji nisu završili s vakcinacijom protiv zaraznih bolesti, neki, opet, ne podnose visoke temperature ili ne vole društvo drugih pasa i gužvu ili jednostavno ne vole vodu.
MATEA NEŠIĆ JOVANOVIĆ
Moji mali dinosaurusi i vikinška kraljica
Menadžerica društvenih mreža i profesorica engleskog jezika Matea Nešić Jovanović ljubav prema životinjama gaji od djetinjstva, a razvija je posebno uz oca. Već je u trećoj godini dobila jednog zamorčića i otad je učila kako se brinuti o krhkim bićima.
Volimo životinje
Kenguri penjači
Kenguri penjači spadaju u ugroženu vrstu, te naseljavaju samo sjeverozapadne kišne šume Australije i Novu Gvineju.
Volimo životinje
Pseći pogled kojem ne možete odoljeti
Ako vam se čini da vam pas pogledom želi nešto reći ili traži vašu pažnju, riječ je o načinu na koji mu je evolucija omogućila manipulaciju vašim osjećajima, tvrde američki i britanski naučnici.
LJILJANA ŠAKOVIĆ-MUJAN I NAREL MUJAN
Naš muzičar Zuzu
NAJRA KRVAVAC
Život uz pse je nemjerljivo kvalitetniji
TIJANA DAPČEVIĆ
Život s Badžom je pun radosti
U obitelji pop pjevačice Tijane Dapčević jednu od važnih uloga dobio je preslatki Badža, godinu star pudl. U njihov je dom stigao tako što je Tijanin sin, devetogodišnji Vuk, mjesecima izražavao želju da ima ljubimca. I onda im je Tijanina dugogodišnja prijateljica Slađa, koja ima leglo pudlica, poklonila štene. “Život s Badžom uključuje mnogo trčanja, skakanja, šetanja, igranja, igranja, igranja...
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.