Pretplati se

Raport

TURIZAM RAZVOJNA ŠANSA BOSNE I HERCEGOVINE
Turisti diktiraju izmjene u hotelskoj infrastrukturi
Turizam, u odnosu na druge industrije u BiH, posljednjih godina značajno napreduje u gradnji svoje superiornosti. Statistički podaci pokazuju da je BiH osnažila svoj položaj kao jedne od samo tri turističke destinacije u svijetu s ukupnim potencijalom rasta turističkog tržišta iznad čak 10%.
Raport
Novogodišnja čarolija iz budućnosti
Osam godina zaredomUdruženje dramskih glumaca “Mundo Mondo”, u saradnji s JU Međunarodni centar za djecu i omladinu “Novo Sarajevo”, tokom decembra priprema i izvodi novogodišnje predstave uz podjelu paketića.
Raport
Nek’ zazvoni dječji smijeh
Sarajevsko udruženje Colibri upriličit će 5. decembra humanitarnu modnu reviju: “Nek’ zazvoni dječji smijeh” u prostorijama svog Centra za podršku djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju.
#SpeakOutListenUp
Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja
Na Međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembar započelo je i 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja.
Promo
BUDVA PREDSTAVILA NOVOGODIŠNJI PROGRAM U SARAJEVU
Turistička organizacija opštine Budva predstavila je u Sarajevu bogat novogodišnji program koji će se održati na gradskom trgu. Ovaj crnogorski grad već dvije decenije prepoznat je kao regionalni centar novogodišnjih dešavanja, a to svakako namjerava i ostati.
BOSSA NOVA CAFE SARAJEVO
Novo mjesto za muziku i ples
Bossa Nova Cafe Sarajevonudi plesne sadržaje tri puta sedmično, muzičko-zabavni programsubotomte besplatne radionice plesa
Raport
UNICEF-ova nagrada novinarki Gracije Živani Jovančić
Povodom obilježavanja 30 godina od donošenja Konvencije o pravima djeteta, UNICEF u Bosni i Hercegovini okupio je novinare, urednike, stručnjake i aktiviste na radionici “Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta”.
Promo
Giving Friday u dm-u
#givingisthenewblack: 5% od ukupnog prometa na dan 29.11. dm i kupci će donirati narodnim kuhinjama u BiH.
Raport
Zagrljaji Safeta Zeca
Djela iz ciklusa “Zagrljaji” slikara Safeta Zeca, koja su prethodno krasila zidove venecijanske crkve Santa Maria della Pieta, na Venecijanskom bijenalu, izložena su u Historijskom muzeju BiH.
Raport
Nova Opel Corsa
Šesta generacija Opel Corse pravi je automobil za svakoga. Ovaj prodajni hit u segmentu malih automobila može se od ljeta prvi put naručiti kao električna Corsa-e na bateriju.
Novi broj
Gracija 388
21.2.2020.