Pretplati se

Raport

„Online shopping od sada još sigurniji“
Mastercard ID Check - najnovije rješenje za pogodniju i sigurniju online kupovinu
Online kupovina bilježi konstantan rast – što ne čudi jer predstavlja kontrast kupovini u shopping zoni. Skoro sve se može naručivati i plaćati putem interneta, od namirnica iz obližnjeg marketa, do omiljenih odijevnih predmeta ili bilo kojerobe iz bilo koje online prodavnice na svijetu. U Bosni i Hercegovini online kupovina postaje sve popularnija - 47% korisnika finansijskih usluga u BiHsuonline kupci i u pogledu pozitivnih iskustva među prva tri su izdvojili: dostupnost bilo gdje (77%), brzinu i uštedu vremena (75%) i jednostavnost (63%) - pokazuje novo istraživanje kompanije Mastercard. Polovina ispitanika u BiH želi smanjenje troškova za internetske usluge, kao što su streaming sadržaja na zahtjev, aplikacije za plaćanje ili aplikacije koje se koriste na putovanjima. Da li smo spremni za sljedeći standard plaćanja? Prema istraživanju, korisnici finansijskih usluga u BiH preferiraju plaćanje karticama za online kupovinu (49%) i platnim karticama po isporuci (39%), dok više od trećine (43%) preferira da online kupovinu plaća aplikacijama za slanje novca. Također, 58% građana BiH koristi mobilne uređaje za online plaćanja i to obično dva puta mjesečno. Prema istraživanju, 3/4 ispitanika smatra da je mobilni telefon najbolja alternativa platnoj kartici.
Inicijativa {ZAJEDNO} za bolje sutra
dm će podržati šest ekoloških projekta
Šest ekoloških projekata sa područja cijele BiH izabrano je za realizaciju u inicijativi dm {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenutoj s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša. Kompanija dm inicijativu provodi u sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO, u okviru koje je već ranije ukinuta upotreba besplatnih plastičnih vrećica u svim dm prodavnicama. Od 98 prijavljenih projekata koji su ispunjavali uvjete, odabrano je šest njih.
Promo
Softverskim ažuriranjem Galaxy S10 serija dobija moćne funkcije Galaxy Note10
Galaxy Note10 i Note10+ karakterišu moćni alati dizajnirani da omoguće korisnicima da oslobode svoju kreativnost i budu produktivniji. Pomoću softverskog ažuriranja koje je na evropskom tržištu započelo 23. septembra, Samsung Electronics pruža mnoge inovacije naredne generacije – uključujući AR Doodle, integrisani video editor i Link to Windows funkciju – na Galaxy S10e, S10, S10+ i S105G.
Promo
dm Days of beauty sa Šejlom Ramović
dm i bh. influenserica predstavljaju jesenske trendove.
Raport
Saradnja Bosnaploda i SOS Dječijih sela BiH
Potpisivanjem ugovora između Eldine Muftić, izvršne direktorice Zeraa grupacije, i Farisa Njemčevića, direktora lokacije Sarajevo SOS Dječijih sela BiH, ozvaničena je saradnja koja će trajati do kraja godine.
Raport
Dobitnica Zlatnog lovorovog vijenca
Jasna Diklić ovogodišnja je dobitnica Zlatnog lovorovog vijenca za doprinos umjetnosti teatra, najvišeg festivalskog priznanja koje dodijeljuje Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS.
Raport
Adriatic osiguranje brendiralo balon Škole fudbala “Valter”
Na lokaciji sarajevske Zetre prije šest mjeseci je postavljen veliki bijeli balon u kojem treniraju članovi fudbalskog kluba “Valter”, a sada je ovaj prostor dobio naziv Adriatic Arena
Raport
Od glumice do aktivistice
Ušavši u 21. sezonu, serija Zakon i red: Odjel za žrtve srušila je rekord i postala najdugovječnija dramska serija u američkoj TV historiji, a prikazuje se od 20. septembra 1999.
Promo
Mg Mivela obilježila Svjetski dan srca
Proteklog vikenda ulice Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banje Luke bile su u znaku srca i jednog od ključnih minerala za njegovo zdravlje, magnezija
Raport
Izložba portreta „ My Africa“
Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH od 03.-10. oktobra 2019 god.
Novi broj
Gracija 381
15.11.2019.