Pretplati se

Raport

Zlato i reditelju i filmu
U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija, Zlatna arena za najbolji film pripala je Žabi, dok je Elmir Jukić proglašen najboljim rediteljem.
Spoj sevdaha i Broadwaya
Muzički projekat “Večer Broadawaya”, održan krajem marta pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, udario je temelj saradnji benda Divanhana i zvijezde Broadwaya Bradleya Deana.
Oproštaj Angeline Jolie od majke hrabrog srca
Nakon duge i teške bolesti, 22. jula preminula je Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja Majke Srebrenice, koja je u genocidu u Srebrenici ostala bez supruga i sinova, braće i mnogo rodbine. Povodom njene smrti, glumica Angelina Jolie napisala je tekst za CNN.
HiDesign otvorio prodajni objekat u Sarajevu
Autentičnost, ručni rad i ekološki osviješteno kožarstvo za sofisticirane profesionalce
Filmski debi Naomi Druškić
Pijanistica Naomi Druškić (20) iz Sarajeva glavna je junakinja filma Playing with Beethoven rediteljice Jenne Page.
Veliki uspjeh bh. alpinista
Članovi Sarajevske škole alpinizma: Adi Kebo, Šerif Kovač, Amila Rujanac, Feđa Hadžibegović, Neira Odobašić i Gorica Mehić uspješno su popeli planinski vrh Tour Ronde (3.792 m), koji se nalazi u Alpama, na Mont Blancu, na granici između Italije i Francuske.
Ostali u Ženevi
U galerijskom prostoru kultnog kina Cinélux u Ženevi, 25. juna izložena je fotografska postavka sarajevskog umjetnika Andreja Đerkovića pod nazivom “OSTALI/OSTALI”.
Dobitnica njemačke novinarske nagrade
Glavna urednica portala Tačno.net, Štefica Galić, dobitnica je nagrade "Johan Philipp Palm" za slobodu govora u 2018. godini.
Ambasadorica dobre volje Sigurne kuće
Međunarodni dan podrške žrtvama torture obilježava se i u Bosni i Hercegovini.
Oni koji su prekinuli šutnju
Magazin Time je izabrao osobu godine, a to su ljudi koji su prekinuli šutnju o seksualnom uznemiravanju – Silence Breakers, među kojima je i veliki broj slavnih.
Novi broj
Gracija 379
18.10.2019.