Pretplati se
Februar ispunjen putovanjima i kocertima

Maja Milinković

Februar ispunjen putovanjima i kocertima

Popularna interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković, koja živi i radi u Lisabonu, ima pune ruke posla u februaru što je dobar znak za 2020. godinu

Nakon uspješnih nastupa u Lisabonu, uključujući i praznične večeri za Božić i Novu godinu, Maja Milinković ponovo je u Sarajevu ovog četvrtka, 6. februara, i ponovo nastupa u poznatom restoranu "Dos Hermanos", u Radićevoj ulici u 20 sati. Maju će na sceni pratiti gitarsti Mirza Redžepagić, Adis Redžepagić i na bas gitari Osman Abdelmukaram.

Nakon toga putuje u Novi Sad gdje će se 8. februara predstaviti tamošnjoj publici u čuvenoj Sinagogi, na koncetu nazvanom Jedinstven spoja fada i sevdalinke.  

"Jako se radujem koncertu, oduvijek mi je bila želja da tu pjevam. U Novi Sad se vraćam nakon 15 godina, kada sam nastupala na glavnom gradskom trgu za Dane Janike Balaža.”

Nakon snimanje nove pjesme i videa u studiju, koje planira promovirati na proljeće, ovog mjeseca putuje u Australiju gdje će nastupati na Multikulturalnom festivalu u Canberri, zatim za Ambasadu BiH u Canberri i za klub Portugal koji se, također, nalazi u glavnom gradu Australije. Na svim koncertima, kaže nam Maja, u Australiji će je pratiti Luís Coelho na portugalskoj gitari.