Pretplati se

Emina Hadžić

Pozitivan život u problematičnom svijetu

Kako ostati optimističan u moru negativnih informacija?

Pozitivan život u problematičnom svijetu
Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice SwanepoelSvakodnevno nas različiti mediji obasipaju vijestima o brutalnim sukobima, zastrašujućim epidemijama, bezakonju, korupciji, zlostavljanju i ostalim tragedijama. Čini nam se da se na postojeće nevolje gomilaju nove i da nema izlaza iz vrtloga problema. U moruzabrinjavajućih i negativnih informacija znam da je teško ostati pozitivan i optimističan, ali moramo naći načina i izdići se iznad svih problema, jer je to najvažnije. U teškim trenucima presudno je motivirati se i krenuti naprijed. Kako to učiniti? Kako ostati pozitivan kad se čini da nema razloga za to? Zapravo, razlog uvijek postoji, samo ga morate naći i prepoznati. Nemojte gledati na sve kao problem, već kao izazov; nemojte gledati prepreke, već vidite konačni cilj; i nemojte tražiti izgovore, već tražite razloge.

Najbolji odgovor na sukob nije još više sukoba. Najbolji odgovor na očaj i bolest jeste ne predati se njima. Najbolji odgovor na tragediju nije postati očajan zbog toga. Najbolji odgovor je u našem pristupu i u nama samima. Prije svega, moramo biti spokojni i spremni na izazove, moramo naći način da budemo pozitivni. Vlastitim primjerom, ljudima koji nas okružuju moramo pokazati u kakvom svijetu želimo živjeti i na taj način pomoći sebi i drugima u kreiranju nekog novog i boljeg vremena.

Umjesto da se žalite koliko je svijet loš, dajte si zadatak i pokažite svima koliko život može biti lijep i dobar. Svako od nas mora naći razlog da bude optimističan i živi na pozitivan i svrhovit način bez obzira što se događa u vanjskom svijetu. Podržite jedni druge, pomozite ljudima u nevolji jer ćete se tada osjećati najbolje. Širite pozitivu jer ćete samo tako u drugima probuditi optimizam i pokazati da svijet ipak nije siv. 

Budite pozitivna promjena koju želite vidjeti i kod drugih.

  


 

Favoriti mjeseca 


Wycon Cosmetics – Summer Love Compact

Nešto jako dobro od Wycon Cosmeticsa ovaj mjesec. Rumenilo koje ima laganu, svilenkastu teksturu i daje koži zdrav i blistav izgled. Definitivno jedan beauty proizvod koji ću još dugo koristiti. 

€7.90


Rimmel London – 60 Seconds Super Shine Nail Polish

Vjerovatno moja omiljena marka laka za nokte. Što je najbolje, SUŠI SE BRZO! Super je za last minute odluke, koje često volim donijeti. Traje duže nego što očekujete i cijena je super. Get the London Look!

€3.49