Pretplati se

PROMO

Završen prvi Winter Time Fest

Završen je prvi Winter Time Fest, koji se od 6.12.2019. godine održavao na latpu Skenderije, tačnije u nekadašnjim prostorijama galerije ARS AEVI. Jedini „indoor“ zimski festival mnogobrojnim posjetiocima ponudio je izuzetno bogat sadržaj - od prve Kuće čokolade, brojnih gastronomskih delicija, kuhanog vina, kutka za najmlađe, Frozen šume do live stage-a i kvalitetnih svirki uživo.

Organizatori festivala naglašavaju kako za njih nema odmora iako je Winter Time Fest završen, jer se već uveliko vrijedno radi na novoj festivalskoj godini. 

-  Iako je Winter Time Fest tek zatvorio svoja vrata, festivalski sektor agencije „Pro Opimus“ već uveliko vrijedno radi na pripremama za projekte koje će se održati i ove godine.  Naime, već sada se radi na planiranju i optimizaciji sada već tradicionalnog Sarajevo Streeat Food Festivala u augustu, u sklopu kojeg će biti i Kids Time Festival, te Jesenjeg festivala koji će se ponovo održati početkom oktobra. Svjesni smo da smo festivalski segment grada digli na jedan visok nivo, koji treba i održavati ali i nadograđivati, pa tako već sada radimo na pomenutim projektima, kako bismo našim posjetiocima ponudili najbolje od najboljeg. Ono što se već sada može reći jeste da ćemo i ove godine našim projektima obogatiti i festivalski i turistički segment grada i države, te da će se opet poslati još jedna prelijepa slika o Sarajevu u svijet, jer su veliki broj naših posjetilaca turisti – najavljuje PR festivala Semina Muminović.