Pretplati se
Najefikasniji tretman za lice i tijelo

F&A Ultra Beauty Center

Najefikasniji tretman za lice i tijelo

HIFU je najdjelotvorniji tretman za čvrsto i zategnuto tijelo koji daje gotovo jednake rezultate kao i hirurški zahvat, a možete ga sebi priuštiti u sarajevskom salonu F&A Ultra Beauty Center

HIFU ultherapy predstavlja najnoviju neinvazivnu metodu zatezanja, učvršćivanja i podizanja kože lica, vrata, dekoltea ili uništavanje masnih naslaga. Čvršća, zategnutija i bolja koža uključujući čelo, područje oko očiju, usta, vrat i dekolte očekuju vas nakon samo jednog tretmana. Ova metoda je pogodna za sve osobe koje žele usporiti i smanjiti znakove starenja. Rezultati su zadivljujući, a oporavka gotovo da i nema pa se nakon tretmana možete posvetiti svakodnevnim obavezama. Tretmani se mogu raditi tokom cijele godine.

HIFU (High-intensity focused ultrasound) zaslužuje pažnju jer omogućuje nehirurško zatezanje i učvršćivanje kože lica, vrata, dekoltea i tijela s gotovo jednakim rezultatima kakvi se dobivaju hirurškim zahvatom. HIFU tretman može vam pomoći u postizanju efekta koji je do prije nekoliko godina bio moguć samo hirurškim zahvatima. Dobrobiti ultrazvuka uvidjeli su već mnogi stručnjaci iz oblasti anti-ageinga širom svijeta koji njime postižu fascinantne rezultate. Naime, po prvi put se na prirodan način može tretirati SMAS tkivo, odnosno treći sloj tkiva lica koji ovija mišiće zadužene za ekspresiju.

Velika je prednost ovog tretmana to što njegovi rezultati traju od jedne do dvije godine (ovisno o problematici koja se tretira), a u većini je slučajeva dovoljan samo jedan tretman. Evo šta se sve postiže:

  • Potpuna eliminacija bora na čeluž
  • Podizanje obrva za 3-4 mmž
  • Popravljanje i učvršćivanje podočnjaka te proširenih pora
  • Podizanje obraza
  • Ublažavanje i/ili potpuna eliminacija nazolabijalnih bora
  • Zatezanje vrata
  • Zatezanje i eliminiranje podbratka
  • Zatezanje dekoltea

Ponekad se može pojaviti crvenilo kože i blaga oteklina koji najčešće nestaju za nekoliko minuta ili sati. Rezultati su vidljivi odmah, a najbolji efekat primijetit ćete nakon dva-tri mjeseca. Smisao ovog uređaja nije instant djelovanje. Tretirati se mogu svi dijelovi lica i tijela, što može potrajati i do  dva sata, ali je cijeli postupak ugodan i bez nuspojava. Važno je napomenuti kako tretman izvode vrhunski stručnjaci s odličnim poznavanjem anatomije lica.