Pretplati se
Turisti diktiraju izmjene u hotelskoj infrastrukturi

TURIZAM RAZVOJNA ŠANSA BOSNE I HERCEGOVINE

Turisti diktiraju izmjene u hotelskoj infrastrukturi

Turizam, u odnosu na druge industrije u BiH, posljednjih godina značajno napreduje u gradnji svoje superiornosti. Statistički podaci pokazuju da je BiH osnažila svoj položaj kao jedne od samo tri turističke destinacije u svijetu s ukupnim potencijalom rasta turističkog tržišta iznad čak 10%.

Prvi i trenutno jedini brendirani deluxe aparthotel u BiH, Bosmal Arjaan by Rotana, svim putnicima nudi prostrane sobe s ugođajem doma, onim koji putuju zbog odmora, rekreacije, poslovnih ili profesionalnih razloga, nudeći im jedinstven i potpun ugođaj. “Sretan sam što možemo ponuditi unaprijeđen smještaj, koji je BiH lako i brzo pozicionirao na svjetsku razinu i dodao kao konkurenta dobro etabliranim svjetskim odredištima. Turisti su ti koji diktiraju izmjene u infrastrukturi kako se sama ponuda i potražnja mijenjaju. Želim istaći da je visoka kvaliteta smještajnih kapaciteta obavezan dio turističke ponude, a naglasak se stavlja na doživljaj koji gost ima tokom svog boravka. Današnji su turisti iskusni putnici, koji zahtijevaju fleksibilnost, prilagodljivost i kvalitetu, uz poseban naglasak na gostoprimstvo i toplu dobrodošlicu”, istakao je Marko Korica, generalni direktor aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana, u razgovoru za Graciju.

Imajući u vidu njegovo međunarodno iskustvo, pitali smo ga i koje je promjene primijetio u industriji posljednjih godina. “Napredak tehnologije drastično je ubrzao životni tempo, zbog čega su dodatni sadržaji postali izuzetno važan dio ponude svakog hotela. Shvatajući da je vrijeme zaista dragocjeno, mi u Rotani smo odlučili prihvatiti izazov stavljen pred nas i ispuniti individualne potrebe svakog našeg gosta, sa akcentom na cjelokupnu ponudu, od udobnog i prostranog apartmana i bogatog dodatnog sadržaja, do visokokvalitetne gastronomske ponude našeg Urban café.delija.”