Pretplati se
Samostalna izložba fotografija Vanje Lisac

FACES

Samostalna izložba fotografija Vanje Lisac

U subotu, 23.novembra 2019, u organizaciji Foto galerije Jelićeva s početkom u 20h bit će upriličena jedinstvena izložba fotografija FACES Vanje Lisac.

Radovi su nastali tokom posljednjih nekoliko godina, a rezultat su kreativnosti i velikog entuzijazma umjetnice i ekipe njenih stalnih saradnika. Inspiraciju su našli u modnim trendovima, filmu, muzici, zanimljivim pričama, u svemu što ih okružuje. Radilo se često sa materijalima koje susrećemo svakodnevno, a koje bi teško mogli povezati sa modom. Brašno, šećer, celofan, plastelin, samo su neki od proizvoda koji su pred Vanjinim objektivom dobijali jednu sasvim novu vrijednost. Nadahnuti saradnici, svako u svom segmentu, maksimalno su dali svoj doprinos, a reultat toga su prave umjetničke fotografije. Većina ovih radova su prepoznatljivi po atmosferi koja je pomalo mračna, mistična i intrigantna, a tom utisku poseban pečat daju adekvatan make-up i frizure. Kreacije, zabilježene u pravom momentu, sve vještine Vanje Lisac da se poigra sa svjetlom i bojama dolaze do izražaja. Finalni proizvod su čudesne, avangardne fotografije koje nam svima daju novu temu za razmišljanje.

 

Diooveizložbeitimasu:

Maja Koristović-Talović, EnsarDervišbegović, Renata Ponjević, Aleksandra Loverich, NerminaVarešanović, Kaftan studio, NeiraSinanbašić, LjiljanaMajkić, MerimaRamadanović, SadžidaTulić, SašaRadulović, MarijaŠuković, Aida Đapo, GashaMiladinović, Zlatko Čakić, BoženaLazarević, Nina Kafedžić, Ina Arnautalić, Lana Pašić, AjlaKlico, TijanaDapčevic, Medina Dedajić, AdnaAvdići Albina Huskić.

 

Izložbu je podržao JU CentarkultureimladihOpćineCentar Sarajevo. Bit ćeotvorena do 23.12.2019.