Pretplati se
Torta s malinama i limunom

Oproštaj s ljetom

Torta s malinama i limunom

POTREBNO: 

250 g brašna,
140 g putera,
5 jaja,
30 g mljevenih badema,
3 limuna,
80 g malina,
160 g šećera,
1,5 dl vrhnja za kuhanje,
110 g šećera u prahu,
malo soli

PRIPREMA: Izmiksati u zrnastu smjesu brašno, 100 g šećera u prahu, bademe, puter i malo soli, dodati jedno jaje, kratko izmiksati, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u frižideru. Tijesto rastanjiti, staviti u manju okruglu tepsiju (obložiti i rubove), izbosti viljuškom, prekriti skvašenim i iscijeđenim papirom za pečenje i pritisnuti dlanovima. Peći 15 minuta na 200 °C, ukloniti papir i vratiti na još 5 minuta u rernu. Izrendati 2 limuna, prepoloviti ih, iscijediti i procijediti sok. Umutiti jaja i šećer, dodati sok i naribanu koricu limuna, lagano promiješati, usuti preko pečenog tijesta i peći jedan sat na 140 °C. Ohlađeno ukrasiti malinama, limunom izrezanim na kriške i posuti šećerom u prahu.