Pretplati se
Veliki dan za Igora

Raport

Veliki dan za Igora

Glumac Igor Skvarica pozdravit će goste ceremonije otvaranja jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala, koji počinje 16. augusta. Ovo specifično i neočekivano priznanje dočekao je s uzbuđenjem jer je o tome, kaže Igor, maštao još od studentskih dana.

“Počašćen sam! Festival pratim od prve godine studija, to je veoma važan dio mog ličnog i profesionalnog odrastanja i sazrijevanja. Raduje me da ću imati priliku da se na ovaj način zahvalim za sve one fantastične trenutke koji me vežu za SFF i to baš kad slavi srebrni jubilej.” U posljednje vrijeme, dodaje on, tendenciozno mijenja kurs profesionalnih težnji, ambicija i razmišljanja o sebi i karijeri, jer bolje funkcioniše bez velikih iščekivanja, a time neutrališe i stalnu napetost. “Želim da uživam u ovom trenutku, želim da na najbolji način predstavim rad svih ljudi koji iz godine u godinu rade i čine sve da festival bude još bolji. To je samo po sebi i meni ogromna satisfakcija.“ Ovih dana Igor je zasut čestitkama kolega i prijatelja, a njegova mama i sestra, kaže nam, plakale su od radosti. 

Igor je igrao u kratkom filmu Dah, u režiji Ermina Brave, nagrađenom na prošlogodišnjem SFF-u. Prije nekog vremena završio je snimanje kratkog filma Boundaries, reditelja Joshue Sternlichta, a odskora igra u SARTR-u, u pozorišnoj predstavi Svu moju ljubav, koju je režirao Zijah Sokolović. Populanost TV publike osvojio je ulogom Durmiša u seriji Konak kod Hilmije.