Pretplati se
Hollywood na Balkanu

Dr. IOANNA BATSIALOU

Hollywood na Balkanu

Stručnjakinja za anti-aging i neoperativnu estetsku medicinu, Grkinja dr. Ioanna Batsialou, otkriva kako najsavremenijim metodama poboljšati izgled i zdravlje

Prof. dr. sci. med. Ioanna Batsialou, najpoznatija Grkinja u regionu, omiljena je doktorica brojnih EX YU javnih ličnosti, advokata, sportista, političara i estradnih zvijezda, jer skoro dvije decenije brine o njihovoj ljepoti i zdravlju. Jedna je od najvećih stručnjaka anti-aging i neoperativne estetske medicine u Evropi, radi u više od 15 gradova, a medicinska je direktorica klinike IOANNA MediGroup u Beogradu. 

U želji za permanentnim usavršavanjem, u aprilu je bila na master classu u Los Angelesu, u centru Epione dr. Simona Ouriana, omiljenog estetskog ljekara holivudskih zvijezda kao što su sestre Kardashian, Lady Gaga, Jennifer Lopez i mnoge druge. Osim što je usvojila nove tehnike i procedure koje uspješno već primjenjuje na svojim klijentima širom zemalja bivše Jugoslavije, čime je i “dovela” Hollywood na Balkan, tokom aprila je i sama bila predavač na čuvenom svjetskom kongresu estetske i anti-aging medicine u Monaku (AMWC), koji okuplja preko 15.000 medicinskih eksperata širom svijeta, na temu: “Kako unaprijediti estetsku praksu anti-aging medicinom”.

Kada govorimo o estetici i borbi protiv starenja, koje su metode popularne u vašoj klinici? 

– Zahvaljujući timu vrhunskih eksperata iz Srbije, Grčke, Japana i Francuske: fiziologa, dermatologa, endokrinologa, hirurga soft hirurgije, specijalista estetske, anti-aging, kvantne medicine i fizikalne medicine i rehabilitacije, homeopata, akupunkturologa, nutricionista, fitoterapeuta itd., u IOANNA klinici u Beogradu njegujemo revolucionarni princip medicine novog doba – objedinjavanjem neoperativne estetske i anti-aging medicine. Primjenama procedura po najvišim standardima medicinske prakse, u našem novom i modernom prostoru klinike, najsavremenijim aparatima i individualnim pristupom svakom pacijentu radimo na prevenciji bolesti i usporavanju procesa biološkog starenja organizma, čime se poboljšava cjelokupno psihofizičko stanje klijenata.

Naš imperativ je prevencija – očuvanje zdravlja, vitalnosti, mentalne sposobnosti, životne energije i kvalitetno produženje životnog vijeka. A estetske procedure poput ublažavanja bora, dizanja tonusa, podmlađivanja, mršavljenja, oblikovanja tijela, borbe protiv celulita itd., po čemu smo uveliko poznati, dio su kompletnog procesa naše brige o unutrašnjem i spoljašnjem stanju naših klijenata.

U maju je obilježen Dan borbe protiv melanoma, najagresivnijeg raka kože, a bliži se i sezona bikinija. Koji su vaši savjeti za ovaj period? 

– Veoma je važno poznavati svoje tijelo i pažljivo posmatrati sve promjene na koži, kao i preduzeti sve preventivne mjere da do melanoma ne dođe – izbjegavati jako sunce i koristiti kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Za sve suspektne promjene obratite se dermatologu, a naša klinika IOANNA u Beogradu ima i kompjuterizovani dermatoskop MAX MOLE HD, jedini takav na Balkanu, koji je u stanju da mapira promjene na koži, uveća preko 20 puta i sve to video i foto dokumentuje, tako da možete da vršite poređenja na šest mjeseci ili pet-šest godina. Ukoliko dermatolog procijeni, promjene bi trebalo ukloniti, što se takođe kod nas vrši radiotalasima ili beskrvnom hirurgijom PLEXR aparatom. 

Čim krene ljeto, svi želimo da budemo mršavi, zgodni, bez celulita i da lijepo izgledamo, tako da se pacijenti u ovom periodu najviše bave tijelom. Odlučuju se na mezoterapiju protiv celulita za mršavljenje i oblikovanje tijela, potpomognutu nutricionističkim i fitoterapijskim programom, kao i dodatnim fizikalnim procedurama poput limfne drenaže presoterapijom, Acoustic Wave terapije, LPG-ja… Tek onda se bave licem, za razliku od zimskog perioda kada im je lice imperativ. Najidealnije bi bilo kada bi briga o sebi, spolja i iznutra, zapravo postala dio našeg svakodnevnog načina života, čime bismo osigurali da tokom cijele godine budemo zdraviji i osjećamo se i izgledamo ljepše.


BRŽE, BOLJE, BEZBOLNIJE, EFEKTNIJE 

Jedini u jugoistočnoj Evropi raspolažemo dermatološkim laserom Candela PicoWay Resolve. U odnosu na ostale,  poseban je po tome što pruža odmah vidljive rezultate u anti-agingu (podizanju tonusa lica), redukciji različitih fleka i znakova starenja, tretira ožiljna tkiva od operacija, akni i bora, zatim ublažava strije i ostale nepravilnosti kože i veoma je djelotvoran u uklanjanju tetovaža svih boja i pigmentacija. 
Idealan je za brže, bolje, efektnije i bezbolnije tretmane, a njime se može raditi i ljeti. Potreban je značajno manji broj tretmana u odnosu na ostale lasere, efekti su brži i odmah vidljivi, nelagodnost tokom trajanja terapije je manja – gotovo i ne postoji, sporedni efekti poput perutanja kože su minimalizovani, primjena bezbolna, a vrijeme oporavka minimalno.