Pretplati se
Dani BHAAAS-a u BiH

Promo

Dani BHAAAS-a u BiH

Ove godine u Sarajevu će se održati jedanaesti Dani BHAAAS-a u BiH

Uz naučni program planira se druženje uz kulturne sadržaje. Pozivamo vas da se pridružite članovima BHAAAS-a njihovim gostima iz regije, Sjeverne Amerike i  sa drugih kontinenata.

Dani BHAAAS su poznati po kvalitetnom programu i  omogućavaju domaćim stručnjacima da razmijene iskustva i  steknu nova saznanja uz druženje sa kolegama.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane da se na vrijeme registruju uz najavu interesantnih i aktuelnih tema.

Program će se sastojati od prezentacija istaknutih stručnjaka u različitim specijalnim sesijama. Predavanja su osmišljena na način da podstaknu interakciju medu učesnicima i  pružaju mogućnosti za umrežavanje.

Program 11. Dana BHAAAS-a možete pogledati ovdje:https://bhaaas.org/sarajevo-2019/program/

BHAAAS je neprofitna, nevladina, nepristrasna, multietnička i multikulturalna organizacija čiji isključivi ciljevi su obrazovne, naučne i humanitarne aktivnosti.

Misija Bosanskohercegovačko - američke akademije umjetnosti i  nauka je unapređenje i razvoj umjetnosti i nauke bosanskohercegovačke dijaspore u Americi i Kanadi.

Ciljevi Akademije su uspostavljanje veza između BH naučnika, umjetnika i stručnjaka u Sjevernoj Americi i gradnja mostova saradnje sa domovinom.

Akademija želi promovirati duh intelektualne raznolikosti i slobodnu razmjenu ideja među dijasporom, s uvjerenjem da je znanje djeljivo bogatstvo.