Pretplati se
Zaposlena djevojka

DŽEJLA GLAVOVIĆ-OČUZ

Zaposlena djevojka

Na prestižnom sajmu urarstva i draguljarstva Baselworld 2019, održanom krajem marta, naša manekenka Džejla Glavović-Očuz, zaštitno lice brendova grupacije Astra i Borovo te ambasadorica Opela za BiH, učestvovala je na spektakularnoj modnoj reviji koju je iz prvih redova pratio i David Beckham

Napisala Mersiha Drinjaković

Da je sad pitate gdje je bila prošle sedmice, a gdje ide sljedeće, naša manekenka Džejla Glavović-Očuz morala bi se dobro zamisliti. Njezinim modnim angažmanima nema kraja. Prošlo je 17 godina od njenog stupanja na modnu scenu u velikom stilu: kad je postala Miss planete Zemlje na ceremoniji održanoj na Filipinima. Mnogo je toga prohujalo kroz Džejlin život, ni sama ne zna broj kampanja, revija, kataloških snimanja... Zaštitno je lice mnogih poznatih brendova, a upravo se vratila u Sarajevo iz Basela, gdje je na prestižnom Baselworld Showu učestovala na reviji nakita. “Prošla sam bezbroj modnih scena i bekstejdža, ali još uvijek me nosi onaj ushit kad se nađem na pisti – kao da sam po prvi put u ulozi manekenke.”

Baselworld 2019, održan od 21. do 26. marta, koji je obilježio 102. godišnjicu postojanja, okupio je 100.000 posjetilaca te 4.000 akreditovanih novinara iz cijelog svijeta, koji su s velikim nestrpljenjem iščekivali da vide novitete kada su nakit i satovi u pitanju. Sajam u Baselu bio je, priča nam Džejla, poseban na svoj način. “Kako su se izlagali i prikazivali dragocjeni komadi nakita, tako je i osiguranje bilo na svakom koraku. Vrlo je neobično prisustvovati jednom tako tako ‘čuvanom’ skupu.” Baselworld je jedan od najvećih svjetskih sajmova urara i draguljara, na kojem se premijerno predstavljaju inovacije, novi modeli i kreacije nakita i satova, te promoviraju novi trendovi. Sve informacije o ovom sajmu se mogu pronaći na www.baselworld.com.

A u publici Beckham 

Džejla se na pisti pojavila dvaput: prvi put noseći dijamantski nakit talijanske kuće Pichiotti, čija se vrijednost mjeri u stotinama hiljada eura, te u odijelu modne kuće Escada, dok je drugim pojavljivanjem predstavila njemački brend nakita Niessing, u kombinaciji s haljinom dizajnerice Irene Luft. “Bilo je to stvarno super iskustvo”, s ushićenjem govori Džejla, i kao usput dodavši: “A u prvom redu sjedi David Beckham!”

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji br. 365, 5.4.2019.