Pretplati se

JASMIN LIGATA I AIDA SALIHAGIĆ

Nije što je naš, ali Loco je uistinu poseban!

Nije što je naš, ali Loco je uistinu poseban!

Sportskom novinaru Jasminu Ligati, PR menadžeru Edina Džeke i Damira Džumhura, odnedavno život uljepšava preslatki šestomjesečni labrador Loco. Već dugo je Jasmin želio imati psa, pa je nakon konsultacija s bliskim osobama, ponajprije s djevojkom Adisom Salihagić, zaključeno da je labrador najbolja opcija – najprije zbog inteligencije. Potraga je trajala neko vrijeme a Jasmin je, na preporuku prijatelja, našao uzgajivača iz Banjaluke. “On mi je poslao snimak malog čokoladnog psa u kojeg smo se Adisa i ja momentalno zaljubili”, govori Jasmin. Zbog te zaljubljenosti, život se za oboje promijenio, kako Jasmin kaže, uzduž i poprijeko. “Pas je obaveza koja zahtijeva mnogo pažnje, a on sve uzvraća neizmjernom količinom ljubavi. Ponekad imamo osjećaj kao da će progovoriti. Jasna je emocija koju prenosi i teško mu je odoljeti – on je ljubav.” 

Uz to, Loco je donio i druge promjene u njihove živote: na stranu što sada moraju, smije se Jasmin, svako malo kupovati različite vrste kablova, i šetnje su uz labradora postale zabavnije. “Karakterom je onakav kakvo mu je i ime: mi luđeg psa nismo vidjeli! Pun je energije. Nije što je naš, ali jednostavno plijeni karakterom, koji je nesvakidašnji i čini nam se da je naš Loco uistinu poseban. To vjerovatno svi roditelji misle za svoju djecu, odnosno svi vlasnici životinja misle za svoje ljubimce, pa tako i mi za našeg psa. Veću mazu i razigranije dijete nismo mogli dobiti.”

Loco najviše voli hranu, a njegova druga ljubav je Adisa: valjaju se, grizu, ganjaju, uživaju u igri. Jasmin ga uči da najviše voli loptu, kao i gazda mu. Sport je dio Jasminovog života, pa je sada i Locovog: “Napravim golove od čarapa i onda igramo na male. Nekad on pobijedi, nekad ja izgubim, i sve tako.”