Pretplati se
Budite sretne u svakoj životnoj dobi

Lifestyle

Budite sretne u svakoj životnoj dobi

Tridesete, četrdesete, pedesete... Svaka dob ima svojih prednosti i nedostataka. Evo kako možete doskočiti nedostacima i živjeti sretnije

Žene u svakoj životnoj dobi mogu biti sretne. Pitanje je samo kako gledaju na svoje trenutačne probleme i što same čine da im bude bolje. Ovi savjeti mogu vam pomoći da živite sretnije i ispunjenije.

Tridesete

PMS najjače 'napada' u 30-ima. Šta učiniti? Uvrstite u jelovnik puno voća i povrća te perad, losos i orašaste plodove. Sve to sadržava aminokiselinu triptofan koja pomaže lučenju serotonina. Dakle, nema razdražljivosti!

U ovoj su dobi žene koncentrirane na karijeru i samim time više podložne stresu. Kao što znate, stres narušava i psihičko i fizičko zdravlje. Nemojte se pretjerano opterećivati. Jednostavno naučite reći 'ne' nekim projektima i poslovima. Ako se razbolite, teško da ćete išta moći raditi, stoga budite pametne i mislite na sebe.

Četrdesete

Psiholozi ženama u ovoj dobi savjetuju da se ponašaju kao da su najsretnije na svijetu, te će s vremenom tačno to postati. To ne znači da se prisiljavate, ali pokušajte osvijestiti sve svoje vrline, svu ljepotu koju imate u životu i sve uspjehe koje ste postigli. Nasmiješite se i svijet će odmah izgledati kao bolje mjesto. Žene u 40-ima znaju imati problema sa spavanjem, najčešće zbog hormona. Umjesto da uzimate razne tablete za spavanje, počnite vježbati. Najbolje su kardio vježbe. Prakticirajte ih redovito i uskoro ćete spavati kao beba.
Dobar savjet je i da pronađete vrijeme samo za sebe. Mnoge žene u 40-ima brinu za sve druge osim za sebe. To nije dobro i morate se posvetiti i sebi.

Pedesete

Mnoge žene ove dobi tužne su zbog vrlo vidljivih promjena na tijelu poput obješenog trbuha. Protiv godina se ne možete boriti, pomirite se s promjenama. No itekako će pomoći zdrava ishrana – voće i povrće te cjelovite žitarice. U kombinaciji s vježbanjem dat će senzacionalne rezultate i još ćete dugo biti lijepe i sretne. Isprobajte!

Vrlo često žene u pedesetima se znaju osjećati zatočeno, kao da su dani zapali u rutinu i izgleda kao da se ništa neće promijeniti. No vi to možete promijeniti. Upišite neki tečaj, volontirajte, učite novi jezik… Puno je toga što možete učiniti, samo pustite mašti na volju i budite dovoljno hrabre za promjene.