Pretplati se

Zdravlje

Zdravlje
Vrijeme je za bicikl
Vožnja biciklom jedan je od najefikasnijih načina vježbanja koji postoje.
Zdravlje
Dijeta i rizik za srce
Varijacije tjelesne težine zbog čestih dijeta su u istraživanju provedenom u SAD-u povezane s povećanjem rizika za bolesti srca.
Zdravlje
Urinarne infekcije
Svake godine u svijetu osam do deset miliona ljudi dobije neku urinarnu infekciju, a svaka druga žena barem jednom u životu
Zdravlje
Šparoge kao diuretik
Šparoge su jedan od najsnažnijih prirodnih diuretika u prehrani pa se stoga preporučuju osobama koje boluju od gihta, reume i artritisa, ali i onima koji imaju problema s limfnim sustavom te pojačano zadržavanje tečnosti u organizmu.
Zdravlje
Marihuana omogućava ženama bolje orgazme
Novo istraživanje u kojem je učestvovalo nekoliko stotina žena koje puše i ne puše marihuanu pokazalo je da upotreba marihuane udvostručuje šanse za doživljavanje zadovoljavajućeg orgazma.
Zdravlje
Biljnim lijekom protiv želučanih tegoba
Probavni simptomi se različito manifestiraju od osobe do osobe. Osobe s ovim problemima žale se na bol u probavnom traktu, osjećaj brze sitosti i nadutosti, imaju vjetrove i osjećaju mučninu.
Zdravlje
Vitamin D
Stiglo nam je aprilsko sunce, a s njim i prilika da popravimo zdravlje kože, koja tokom zimskih mjeseci pati od nedostatka vitamin D.
Zdravlje
Borba za čišći, zdraviji zrak i okolinu počinje u kući
Prva ozbiljnija zagađenja zraka u svijetu počela su sa industrijskom revolucijom. Tada je važilo pravilo da što je neki kraj industrijski razvijeniji, to je bio i zagađeniji...
Zdravlje
11. Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure
U Sarajevu je održana trka/šetnja pood nazivom "Race for the cure", a registrovano je rekordnih preko 8000 učesnika. Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda.
Zdravlje
Terme Olimia i jesenske misterije za dobrobit vašeg tijela
Jesen. Vrijeme kada je ljetna igra završena i kada imamo vremena za sebe, da se razmazimo. Uđite u svijet udobnosti, blagostanja i opuštanja u srcu netaknute prirode i doživite neprocjenjivo iskustvo...
Novi broj
Gracija 374