Pretplati se

Zdravlje

Zdravlje
Inzulinska rezistencija
Inzulinska rezistencija podrazumijeva stanje kod kojeg dolazi do slabljenja perifernog učinka inzulina.
Zdravlje
Jedite dinju
Ova slasna voćka obiluje antioksidansima kolinom, zeaksantinom i beta karotenom, koji pružaju zaštitu od niza bolesti – od obične prehlade pa sve do raka.
Zdravlje
Muzika ublažava bol
Slušanje muzike osobama oboljelih od raka može smanjiti bol i iscrpljenost, sugerišu podaci objavljeni u European Journal of Cancer Care.
Zdravlje
Eterično ulje sjemena mrkve
Eterično ulje sjemena mrkve može služiti za vanjsku i unutrašnju upotrebu.
Zdravlje
Zašto trebamo jesti kruške
Kruške prirodno regulišu nivo šećera u krvi što ih čini idealnom dijetnom namirnicom.
Zdravlje
Zaštitite oči od sunca!
Sunce je sve agresivnije i zračenja mogu dovesti do ozbiljnih posljedica. Svi kožu štitimo kremama za sunčanje, no brinemo li jednako tako za oči?
Zdravlje
Industrijski prerađena hrana
Istraživanje provedeno u Francuskoj pokazuje kako osobe koje često konzumiraju industrijski prerađenu hranu imaju za četvrtinu veći rizik za bolesti srca, moždani udar i preuranjenu smrt.
Zdravlje
Dnevni san za djecu
Djeca školske dobi koja odspavaju između 30 i 60 minuta tokom dana su sretnija, imaju bolju samokontrolu te manji rizik za poteškoće s ponašanjem, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD-u.
Zdravlje
Pretjerano žvakanje žvakaće gume uzrok deformacije mišića vilice
Stručnjaci su otkrili da pretjerano žvakanje žvakaćih guma uzrokuje grčenje mišića vilice, piše Anadolu Agency (AA). Žvakanje žvakaće gume može izazvati simptome temporomandibularnog poremećaja, koji uključuju bol u vilici povezan s mišićima za žvakanje i zglobovima koji povezuju donju vilicu s lobanjom.
Zdravlje
Nemojte odlagati ustajanje ujutro
Nema nadoknade sna...
Novi broj
Gracija 383
13.12.2019.