Pretplati se

Volimo životinje

BRANKA KALINIĆ
Ne mogu zamisliti život bez Jupija
Preslatki šestoipogodišnji maltezer koji svoj život dijeli sa Brankom Kalinić, account menadžericom agencije Pristop BH, odaziva se na ime Jupi. Ovo pahuljasto stvorenje rođeno je u Češkoj, u kojoj je Branka boravila u posjeti kod prijatelja 2012. godine.
ELMA KAZAGIĆ
Ljubav na prvi pogled
Elma Kazagić, dugogodišnja urednica i novinarka Federalne televizije, već nekoliko mjeseci druguje sa Kanom, američkom akitom punog imena Teo Khan Red Mist, koje se prenosi s generacije na generaciju.
EMRA HAMIDOVIĆ
Kad vidim da su životinje sretne, sretna sam i ja
Sarajka Emra Hamidović (20), studentica druge godine Veterinarskog fakulteta, svoj dom dijeli s jednom preslatkom ženkom hrčka. Životinje voli od malih nogu, a danas uživa glas njihovog spasitelja zahvaljujući radu u Veterinarskoj stanici tokom ljetnog raspusta.
ALAN IBROVIĆ
Ozzy me je naučio da uživam u jednostavnim stvarima
Jednog hladnog januarskog jutra Sarajlija Alan Ibrović (30) je s prijateljem pronašao štene haskija ispod automobila. Štene je tad imalo oko tri mjeseca, te se zbog povrede na nozi plašilo kontakta s ljudima...
HARIS ŠUKMAN
Pravi prijatelj se ne kupuje
Jablaničanin Haris Šukman (25), student Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, veliki je ljubitelj i aktivista za pomoć životinjama.
MAJA ĐOZO
Foxy ima svoje “ja”
Prije pet godina, dok je bila u vikendici nedaleko od Sarajeva, do Maje Đozo, marketing menadžerice u kompaniji Toyota BiH, doskakutala je ženkica psa stara otprilike šest mjeseci.
INA ČANO
Volim da se opustim uz predenje mojih maca
Model i umjetnica Ina Čano, poznato lice s Instagrama, ima običaj reći da voli životinje otkad zna za sebe. Kad je imala pet godina, dobila je prvog psa, a njena porodica je navikla da četveronožne ljubimce tretira kao ukućane. Danas ima dvije mačke za koje kaže da su najljepši poklon koji je dobila u životu.
NEDIM ŠUTA
U psima mogu pronaći životnu filozofiju
JASMIN LIGATA I AIDA SALIHAGIĆ
Nije što je naš, ali Loco je uistinu poseban!
SANELA DIANA JENKINS
Moje životinjsko carstvo
Gošća našeg novogodišnjeg izdanja posebna je ljubiteljica životinja, koja u svom domu ima mačku, tri psa, papigu, paunove, dva majmuna, čak i sovu. I to nije sve!
Novi broj
Gracija 382
29.11.2019.