Pretplati se

Volimo životinje

Volimo životinje
Psi znaju kad lažemo
Sad imamo i službenu potvrdu – psi razumiju ono što im govorimo, pritom obrađujući informacije i dajući im smisao na sličan način kako ih obrađuju ljudi.
DRAGANA GRBIĆ-HASIBOVIĆ I ZLATAN HASIBOVIĆ
Naš divni “blatni” Bak
Svakodnevnicu sarajevske projekt menadžerice Dragane Grbić-Hasibović i njezinog supruga, veterinara Zlatana Hasibovića, uljepšava Bak, prekrasni šestogodišnji zlatni retriver. U njihov dom je došao slučajno: kad je ženka retrivera njihove prijateljice dobila devet štenaca, i to carskim rezom.
Volimo životinje
Zašto mačke predu?
To da mačka prede kad je zadovoljna je općepoznata stvar. Međutim, postoji još situacija u kojima će mačka započeti s proizvodnjom ovog prepoznatljivog zvuka.
JELENA JOKSIMOVIĆ
Život sa životinjama čini nas boljima
Kad je bila mala, Jelena Joksimović, glavna i odgovorna urednica časopisa Ljepota i zdravlje, plašila se pasa, ali je zato mačke stalno donosila kući. Imala je i papagaje, a prvi kućni ljubimci, s osmijehom nam priča, bili su joj puževi, koje je još dok je bila u vrtiću skupila u kutiju i ponijela doma.
Volimo životinje
Dječak zlatnog srca
U ruskom gradu Vladikavkazu živi Vanja, dječak koji je iz ljubavi prema životinjama odlučio da im napravi prihvatilište – i to u svojoj kući.
Volimo životinje
Ljubimci vam pomažu u karijeri
Britanska agencija za ispitivanje javnog mnijenja One Pole provela je istraživanje koje je pokazalo da su ljudi koji imaju kućne ljubimce, prije svega mačke i pse, uspješniji od onih koji život ne dijele sa životinjama.
JASNA GOSPIĆ
Životinjama trebamo pomoći
Rodila sam se s ljubavlju prema životinjama”, kaže naša poznata pjevačica Jasna Gospić, čije su igračke iz ranog djetinjstva ubrzo zamijenili zečevi, kunići, ribice, ptice, psi, mačke...
BRANKA KALINIĆ
Ne mogu zamisliti život bez Jupija
Preslatki šestoipogodišnji maltezer koji svoj život dijeli sa Brankom Kalinić, account menadžericom agencije Pristop BH, odaziva se na ime Jupi. Ovo pahuljasto stvorenje rođeno je u Češkoj, u kojoj je Branka boravila u posjeti kod prijatelja 2012. godine.
ELMA KAZAGIĆ
Ljubav na prvi pogled
Elma Kazagić, dugogodišnja urednica i novinarka Federalne televizije, već nekoliko mjeseci druguje sa Kanom, američkom akitom punog imena Teo Khan Red Mist, koje se prenosi s generacije na generaciju.
EMRA HAMIDOVIĆ
Kad vidim da su životinje sretne, sretna sam i ja
Sarajka Emra Hamidović (20), studentica druge godine Veterinarskog fakulteta, svoj dom dijeli s jednom preslatkom ženkom hrčka. Životinje voli od malih nogu, a danas uživa glas njihovog spasitelja zahvaljujući radu u Veterinarskoj stanici tokom ljetnog raspusta.
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.