Bavarska torta s mentom
12.02.2010. u 10:09 sati


Čokoladni užitak

Bavarska torta s mentom


Potrebno (za 8 osoba): 6 dl mlijeka, 1 jaje i 6 žumanaca, 210 g šećera, 200 čokolade za kuhanje, 20 g želatina u listićima, nekoliko grančica svježe mente, 2 dl slatkog vrhnja

Priprema: u mlijeko staviti nekoliko isjeckanih listova mente i lagano zagrijati. Odvojiti bjelance, a žumance pomiješati s ostalim žumancima i umutiti sa 160 g šećera. Čokoladu izrendati; listiće želatina staviti u hladnu vodu. U žumanca dodati procijeđeno mlijeko u kojem je bila menta, promiješati i kuhati na pari 10 minuta. Ocijeđeni želatin pomiješati s izrendanom čokoladom, miješati na pari dok se smjesa ne istopi i ohladiti; dodati umućeno vrhnje, usuti u kalup i držati u frižideru najmanje šest sati. Dvadesetak listova mente prvo stavljati u lagano umućeno bjelance, zatim u preostali šećer i ostaviti da se osuše. Tortu ukrasiti listovima mente i listićima čokolade.

 

(Gracija 108)
Povezani tekstovi
Najnovije iz kategorije
Torta s kruškama Kolači s prhkim tijestom
Torta s kruškama
Supergusta topla čokolada Čokolada je vaša strast?
Supergusta topla čokolada
Hljeb od tikve Tikva u čorbi, hljebu, marmeladi...
Hljeb od tikve
Punjene mini paprike Najbolja jela za zabave
Punjene mini paprike
Your Ad Here