Pretplati se
Slatki krompir s piletinom

Recept

Slatki krompir s piletinom

POTREBNO:
3 slatka krompira,
2 kašike maslinovog ulja,
2 filea bijelog mesa,
prstohvat soli i bibera,
kašika soka od limete,
4 nasjeckana česna bijelog luka,
1 nasjeckana ljuta papričica,
kašičica bosiljka,
60g špinata,
230 g sira,
2 kašičice svježe nasjeckanog peršuna

PRIPREMA: Rernu zagrijte na 180 °C. Krompir operite, izbodite viljuškom i pecite oko sat vremena. Piletinu premažite s malo maslinovog ulja, začinite je solju i biberom, pa stavite u rernu sa krompirom i pecite oko 30 minuta. Kada je piletina gotova, izvadite je i ostavite da se ohladi, pa isjeckajte na sitne komadiće. Pečen krompir prerežite nožem po sredini i ostavite ga da se ohladi.

Napravite marinadu od maslinovog ulja, soli, bibera, soka od limete, bijelog luka i bosiljka. Isjeckajte špinat i pomiješajte s piletinom i izdubljenom sredinom slatkog krompira. Ovoj smjesi dodajte i marinadu i sve dobro izmješajte.

Zagrijte rernu na 200 °C. Smjesom napunite krompir i pospite rendanim sirom. Pecite 10 minuta. Gratinirajte peršunom.