Pretplati se
Kikiriki kolačići s medom

Recept

Kikiriki kolačići s medom

POTREBNO: 

150 g putera,
200 g kikiriki putera,
4 kašike meda,
1 jaje, 
200 g mljevenog keksa,
1 kašičica cimeta,
3 kašike brašna (vrhom pune),
pola kašičice soda bikarbone,
100 gr čokolade za kuhanje,
150-200 g neslanog kikirikija (samljeti)

PRIPREMA: Umutite puter, kikiriki puter i med. Dodajte jaje, cimet, brašno pa opet kratko umutite. Dodajte polovinu keksa, umutite pa onda ostatak keksa. Na kraju umiješajte sodu bikarbonu i od ove mase pravite loptice. Kalup za male mafine namažite puterom i u svaku rupicu stavljajte tijesto. Utisnite čepom za flaše i u svaku rupicu stavite komadić čokolade i kikiriki te pecite na 170 °C oko 25 minuta.