Pretplati se

Samsung najavio nove modele telefona

Galaxy A71 i Galaxy A51

Četiri kamere, Infinity-O displej i dugotrajna baterija za nezaboravno korisničko iskustvo

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je dva najnovija člana Galaxy A serije telefona – A71 i A51. Kreirani da pruže nevjerovatno korisničko iskustvo, ovi inovativni uređaji opremljeni su unaprijeđenim funkcijama: dugotrajnijom baterijom idealnom za korisnike sa užurbanim stilom života; pametnijom kamerom koja omogućuje vjerno bilježenje trenutaka i Infinity - O displejem za neometani vizuelni doživljaj. 

„Veoma smo uzbuđeni što je uspješni portfolio serije A obogaćen novim modelima. Od lansiranja prošle godine ova serija važi za jednu od najvoljenijih, a novi modeli nastaviće da pružaju inovacije koje korisnici žele i vole”, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odjeljenja za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Svjesni smo da naši korisnici žele uređaje koji izgledaju dobro, traju duže i do detalja bilježe svako njihovo iskustvo, a upravo takvi su novi članovi Galaxy A porodice.”

Bolja kamera za bolje iskustvo

Uz pomoć četiri vrhunske kamere – glavne, ultraširoke, Macro i Depth, u kombinaciji sa pametnim funkcijama, Galaxy A71 i Galaxy A51 stvoreni su za bilježenje najznačajnijih trenutaka, do najsitnijih detalja i u nevjerovatno živopisnim bojama. 

Glavna kamera od čak 64 megapiksela na Galaxy A71, odnosno 48 megapiksela na modelu Galaxy A51, napraviće izuzetno oštre i živopisne fotografije, bez obzira da li je napolju dan ili noć. Pored toga, sočivo ultraširoke kamere postavljeno je na 123°, pružajući periferni vid identičan ljudskom oku. Ukoliko situacija to zahtjeva, pametna funkcija kamere automatski će se „prebaciti” na Wide Shot režim. Macro kamera svaki objekat fokusira kristalno jasno, a svi detalji će posebno doći do izražaja korištenjem Live Focus efekta na Depth kameri.

Video sadržaj visokog kvaliteta

Zahvaljujući funkciji superstabilnosti (SuperSteady), snimanje dinamičnih video zapisa sada je itekako moguće. Ova funkcija uspješno eliminiše drhtanje kamere, bilo da je u pokretu objekat koji se snima ili osoba koja drži telefon. Kamera će ostati mirna čak i kada su u pitanju zahtjevnije aktivnosti poput trčanja, planinarenja ili jurenja za ljubimcima po dvorištu.

Neometani vizuelni prikaz

Oba modela opremljena su Super AMOLED Infinity-O displejem,veličine 6,7 ili 6,5 inča, koji se prostiru od ivice do ivice telefona. Dinamično iskustvo sada je zagarantovano – korisnici mogu da zaborave na svijet oko sebe i gledaju svoju omiljenu emisiju ili utakmicu na jednom od najvećih Samsung mobilnih ekrana do sada.

Duža i bezbrižnija povezanost

Galaxy A71 i Galaxy A51 dolaze sa poboljšanom baterijom kapaciteta od 4,500 mAh, odnosno 4,000 mAh, kao i opcijom brzog punjenja od 25W i 15W, omogućujući duže i bezbrižnije korištenje telefona tokom cijelog dana.

Ovi modeli nude pristup Samsung ekosistemu pametnih aplikacija i usluga, uključujući Bixby (Vision, Lens Mode, Routines), Samsung Pay i Samsung Health. Osim toga, zaštićeni su sigurnosnim sistemom Samsung Knox.

Za više informacija o Galaxy A71 i Galaxy A51, posjetite http://www.samsungmobilepress.com, na www.samsung.com.

 

Galaxy A71 i Galaxy A51 specifikacije[1]

 

Galaxy A71

Galaxy A51

Displej[2]

6.7-inčni Full HD+ (1080x2400)

6.5-inčni Full HD+ (1080x2400)

Super AMOLED

Super AMOLED

Infinity-O Displej

Infinity-O Displej

Kamera

Zadnja

Glavna: 64MP, F1.8

Depth: 5MP, F2.2

Macro: 5MP, F2.4

Ultraširoka: 12MP, F2.2

Glavna: 48MP, F2.0

Depth: 5MP, F2.2

Macro: 5MP, F2.4

Ultraširoka: 12MP, F2.2

Prednja

Selfi: 32MP, F2.2

Selfi: 32MP, F2.2

Kućište

163.6 x 76.0 x 7.7mm / 179g

158.5 x 73.6 x 7.9mm / 172g

AP

Octa Core (Dual 2.2GHz + Hexa 1.8GHz)

Octa Core (Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz)

Memorija[3]

6 GB   RAM

4 GB   RAM

128GB interne memorije

128GB interne memorije

Micro SD slot (do 512 GB)

Micro SD slot (do 512 GB)

SIM kartica

Dual SIM (3 slot)

Dual SIM (3 slot)

Baterija[4]

4,500 mAh (tipična), 25W Super-brzo punjenje

4,000 mAh (tipična), 15W Brzo punjenje

Biometrijskeautentifikacije

Otisak prsta, prepoznavanje lica

Otisak prsta, prepoznavanje lica

Boja5

Dijamant crna / Dijamant srebrna/ Dijamant plava

Dijamant crna / Dijamant srebrna / Dijamant plava[1] Sve funkcionalnosti, odlike, specifikacije i ostale informacije o proizvodu dostupne u ovom dokumentu, uključujući i benefite, dizajn, cijenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti, podložne su promjenama bez prethodne najave.

[2] Veličina ekrana mjeri se dijagonalno, kao pravougaonik, bez uračunavanja zaobljenja na ćoškovima.

[3] Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.

[4] Tipične vrijednosti su testirane u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Minimalni kapacitet je manji.

[5] Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.