Pretplati se
Consortio civium Invictum organzira četvrti međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival

SFFF

Consortio civium Invictum organzira četvrti međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival

U četvrtak, 5.12.2019. u 20h počet će četvrti međunarodni Sarajevo Fashion Film Festival. Istu noć će biti upriličena dodjela nagrada na gala večeri u kongresnoj dvorani dvoran hotela Hills Sarajevo, a noć poslije, 6. 12. u 20h Coloseum Clubu bit će prikazane oficijelne selekcije SFFF-a i after party. Ulaz je slobodan, broj mijesta ograničen.

- SFFF nudi svježe i šarolike poglede na inovativan svijet mode i filma. Fuzija i rad kreativnih profesionalaca unutar modne, filmske i reklamne industrije prepoznata je širom svijeta. Fokus je na simbiozi između mode i filma na kome će biti prikazan raznolik izbor modnih filmova, reklamnih filmova, muzičkih spotova i kratkih dokumentarnih filmova. Privlačeći prvoklasne domaće i svijetske talente, modni festival je utočište za brojne profesionalce iz filmske branše, modne fotografe, kreatore, stiliste, modele, umjetnike i mnoge druge. Ovo je jedinstvena prilika za modne entuzijaste da se sprijatelje, umreže i povežu te prošire vidike i mogudnosti kako u BiH tako i širom svijeta. Svi učesnici će imati priliku sudjelovati u nizu uzbudljivih događaja na kojima će vrhunski profesionalci djeliti svoja iskustva i znanja. Kombinirajući najbolje od savremenog modnog filma, festivalska publika ima priliku da vidi najnovije modne filmove koji su trenutno broj jedan u svijetu. Naš cilj je pružiti našoj publici estetski doživljaj koji povezuje tačkice između mode i filma kuriranjem najboljih modnih filmova, izjavio je Željko Ivanković, direktor festivala.

Na panelima će se održavati zanimljiva predavanja, rasprave i diskusije koji obogaćuju i razvijaju umjetničku formu. Otvoren za sve zainteresirane, SFFF je u protekle 4 godine imao više od 3000 filmova iz 90 zemlja svijeta.