Pretplati se

URBAN-ETNO

Nova kolekcija Emine Husedžinović-Ibrahimović

Sedmog decembra, na reviji u Bosanskom kulturnom centru, bit će predstavljena nova kolekcija jedne od najuspješnijih modnih dizajnerica u BiH nadahnuta bosanskohercegovačkom baštinom

Fotograf: Sead Šašivarević Bezdan
Modeli: Samra Menzilović, Anita Škaljić
Šminka: Sara Visintin
Rad u metalu: Omar Krasnić

U dvadeset godina, kroz stotine kreacija i veliki broj održanih revija i projekata, modna dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović još uvijek kreira s jednakom posvećenošću i strašću prema dizajniranju odjevnih komada u kojima će se žene osjećati ženstveno, moćno i romantično. Još jednu posebnu modnu priču Emina je ispričala kroz najnoviju kolekciju “Urban-Etno”, koja će biti predstavljena na reviji u Bosanskom kulturnom centru, u subotu, 7. decembra 2019., s početkom u 20:00 sati.

Kolekcija “Urban-Etno” nadahnuta je bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u savremenom vidu odijevanja. Poznati kujundžija Omar Krasnić na originalan način upotpunjuje njene kreacije svojim nakitom i modnim dodacima, čime je tema bh. etnologije zaokružena upravo zanatom koji izumire, a sve upotpunjuje Diaz Kova, virtuoz za izradu kožnih torbi i kožne galanterije. U sklopu revije moći će se vidjeti i izložba Omara Krasnića i Diaza Kove te fotografa Seada Šašivarevića.