Pretplati se

GIAMBATTISTA VALLI I H&M

Muzej u Banjoj Luci kao centar visoke mode

Četiri dana nakon predstavljanja u Rimu, u Banjoj Luci je promovirana ženska kolekcija – plod saradnje dizajnera Giambattiste Vallija i modnog brenda H&M

Fanovi mode okupili su se u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci gdje je, četiri dana nakon modne revije u Rimu, predstavljena limitirana ženska kolekcija nastala kao rezultat saradnje poznatog dizajnera Giambattiste Vallija i modnog brenda H&M.

Kolekcija koja obiluje stilskim zaokretima, vanvremenskim i neprolaznim komadima garderobe oduševila je prisutne zvanice, a model Sarah Čerkez prava je Giambattista Valli x H&M djevojka koja je nosila dio kolekcije. “Sretna sam što mi se pružila prilika da sarađujem s kompanijom H&M i sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv da budem zaštitno lice kolekcije Giambattista Valli x H&M. Lako je predstavljati brend u koji vjeruješ, a to zaista mogu reći i za H&M i za Giambattista Vallija. Ova saradnja je idealan modni spoj i apsolutno sam zaljubljena u svaki komad, a posebno mi se dopada što H&M, visoku modu, čini dostupnom i pristupačnom svima”, kaže Sarah Čerkez.

Gosti su bili u prilici da svjedoče ljepoti Vallijeve kolekcije zahvaljujući izložbi fotografija koje je uradio fotograf Kyle Wicks u saradnji sa stilistkinjom Giovannom Battaglia Engelbert. Fotografije su nastale u Rimu, Vallijevom rodnom gradu, a njihova nonšalantnost ukazala je na slobodan duh, spektakularni dizajn i sofisticiranost nove kolekcije. Jedinstveni komadi odjeće upotpunjeni su muzama – Kendall Jenner, Chiare Ferragni i Biance Brandolini, ali i citatima ovog couture kralja.

Nastup Maye Sar i Marije Šestić dao je posebnu draž modnom događaju u Banjaluci kojem su prisustvovale brojne zvanice iz društvenog života naše zemlje poput Martine Saire, Maje Manojlović, Emine Ganić, Erne Saljević, Tatjane Ikanović  i mnogih drugih.

Ova dizajnerska kolekcija Giambattiste Vallija te saradnja s H&M-om, prva je te vrste za ovog vladara visoke mode, a simbolizira novi pristup luksuzu i ljepoti koji plijeni interesovanje slavnih ličnosti i ljubitelja mode u našoj zemlji i globalno. Giambattista Valli x H&M limitirana, ženska, kolekcija dostupna je u H&M prodavnici u Banjoj Luci od 7. novembra.