Nedavno objavljeno

RACE FOR THE CURE 2023

U Sarajevu je danas održana 16. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure” za koju je ove godine registrovano 10.000 građana okupljenih u 261 tim. Prikupljeno je rekordnih 200.000 maraka.

Uz Sarajlije danas su život na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada slavili i gosti iz cijele BiH koji su stigli u organizaciji Think pink – Zajedno smo jedno i udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz više od 50 gradova i općina.Rezultati saosjećanja koje su pokazali građani, na manifestaciji čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, bit će paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu.

Novac prikupljen od registracija u potpunosti će biti utrošen i za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u čitavoj Bosni i Hercegovini te psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti, kao i druge aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda.

Nakon zagrijavanja uz fitness instruktoricu Lejlu Šebić i zumbu sa Jasminom Begovićem održane su dječija trka i trka za rekreativce. Šetnju na kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana predvodilo je više od 500 žena u roza majicama, heroina koje su preživjele karcinom dojke.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Maid Hećimović, mažoretkinje iz Mostara, Sarajevo Drum Orchestra i DJ Muki.

Organizatori su izraziili zahvalnost svim registrovanim građanima, sponzorima, medijskim partnerima i ambasadorima projekta koji su dali veliki doprinos najvećem društveno odgovornom događaju u BiH.

k

Latest Posts

Raport

spot_img