Pretplati se

Raport

Kôd ljepote iz Afrodite

Poznata slovenačka kozmetička kuća predstavila je novu liniju za njegu lica – Perfect Code Afrodita Professional, kojom nadmašuje već poznate koncepte podmlađivanja

Uz vrhunski video-plesni performans, pred oko 200 zvanica, slovenačka kozmetička kuća je u Pozorištu mladih u Sarajevu predstavila novu liniju za njegu lica Perfect Code Afrodita Professional, potvrdivši kako zaslužuje naziv kozmetičkog lidera na prostoru BiH.  Perfect Code predstavlja potpuni kôd ljepote primjeren svakoj koži. S potpunim formulacijama biomimetičkih peptida djeluje neposredno na ćelije kože, potiče ih na obnavljanje i tako poboljšava vlastito djelovanje dermalnog sloja kože.

Peptidi, “naj” sastojak u kozmetičkoj industriji zadnjih četvrt stoljeća, predstavljaju globalan napredak u kozmetičkom tretmanu kože. Peptidi ćelijama šalju signal da otpočnu intenzivnu obnovu ključnih elemenata za izgradnju kože – kolagena, elastina, hijaluronske kiseline. Signale primaju samo ćelije kojima je potreban poticaj. Zbog svog jedinstvenog načina djelovanja, primjereni su za sve dobne skupine. Izraz “biomimetički” znači da sastojak, u ovom slučaju peptid, precizno oponaša prirodne mehanizme rada kože – ponaša se kao da je “svojstven” koži.

Afrodita Professional je s linijom Perfect Code zadovoljila potrebe svih starosnih skupina – proizvodi se lako međusobno kombiniraju prema želji i s obzirom na potrebe i stanje kože korisnika. Kako i kod ostalih proizvoda programa Afrodita Professional, tako se i proizvodi iz linije Perfect Code lako kombiniraju s drugim linijama za njegu lica iz tog programa, te međusobno dopunjavaju djelovanje.

Preporođena koža

Prva dama Kozmetike Afrodita, Danica Zorin Mijošek, zajedno s direktorom Afroditinog tima u BiH Nenadom Milasom, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Afrodita Professional prepoznata kao kvalitetna i inovativna robna marka u očima sve većeg broja korisnika profesionalne kozmetike u BiH. Efikasnost svake od komponenti linije Perfect Code podupiru kliničke i neovisne in vivo i in vitro studije. A proizvode je zvanicama u Pozorištu mladih predstavila Mojca Hernaus, profesionalna savjetnica Kozmetike Afrodita za profesionalnu njegu. Naglasila je kako je Perfect Code Filler-Drops Concentrate prvi proizvod s tako visokom koncentracijom peptida na tržištu. Naime, radi se o proizvodu u kojem je ključni aktivni sastojak 60% peptidni kompleks koji djeluje s dokazanim rezultatima u “botox” modu bez invazivnog procesa. 

Sjajne rezultate donosi i korištenje Perfect Code Maske koja je uz “ leave-on” formulu primjerena i za noćnu njegu te samo jednim nanošenjem daje efekt “kože preporođene preko noći”. Redovnom upotrebom zaglađuje reljefne nepravilnosti kože, ujednačuje ten, a koža postaje mekša i glatka. Saznali smo da je Perfect Code Esenca “must have” proizvod za samostalnu njegu, ali ga možemo koristiti i kao podlogu drugim proizvodima za njegu. Odlikuje ga izuzetna moć hidratizacije odnosno vlaženja kože, intenzivira sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Zbog aktivne “anti-pollution” formule, štiti kožu od štetnih utjecaja okoline.

Gracija br. 368, 17.5.2019.