Pretplati se
Salata od ječma, gorgonzole i kruški

Voće koje nagovještava kraj ljeta

Salata od ječma, gorgonzole i kruški

Krajem ljeta slavimo najslađe plodove, koji se, iako su slatki, mogu naći i u slanim jelima i učiniti ih jako ukusnim. Donosimo nekoliko recepata sa smokvama, grožđem i kruškama, u slatkoj i slanoj varijanti, koje možete pripremiti za svaku priliku

POTREBNO: 
300 g ječma
2 kruške
100 g gorgonzole
200 g rukole
1 kašika meda
4 i po kašike maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
so i biber po ukusu

PRIPREMA: Skuhajte ječam u posoljenoj vodi, ocijedite ga i pustite da se malo ohladi. U posudici napravite umak za salatu: pomiješajte maslinovo ulje, sirće, med, so i biber. Opranu rukolu krupno natrgajte, gorgonzolu narežite na komadiće, a kruške na kriške (ne morate ih guliti). Na pladanj ili na tanjire stavite ječam, dodajte rukolu, kruške, gorgonzolu, prelijte umakom za salatu i poslužite.