Pretplati se
Kolač sa smokvama

Voće koje nagovještava kraj ljeta

Kolač sa smokvama

Krajem ljeta slavimo najslađe plodove, koji se, iako su slatki, mogu naći i u slanim jelima i učiniti ih jako ukusnim. Donosimo nekoliko recepata sa smokvama, grožđem i kruškama, u slatkoj i slanoj varijanti, koje možete pripremiti za svaku priliku

POTREBNO: 

Za podlogu: 60 g oraha, 100 g hurmi, kašičica cimeta, prstohvat soli, 2 kašike meda

Za kremu: 200 g indijskih oraščića (prethodno namočenih), 50 ml bademovog mlijeka, sok i korica jedne limete, po 3 kašike kokosovog ulja i meda, 5-6 zrelih smokvi

PRIPREMA: Sve sastojke za podlogu stavite u multipraktik i miksajte dok ne dobijete ljepljive mrvice. Smjesu utisnite u pripremljenu posudu, prethodno obloženu papirom za pečenje. Za kremu, u posudu od blendera ili multipraktika stavite ocijeđene oraščiće, sok i koricu limete i med pa blendajte postepeno dodajući mlijeko i ulje. Kremu prelijte preko podloge i poravnajte pa po njoj posložite kriške smokvi.