Škola glume  u Srebrenici
08.02.2018. u 10:01 sati


Zanimljivosti

Škola glume u Srebrenici


Dugo najavljivani projekat Kamernog teatra 55, pod nazivom „Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici“, ozvaničen je šestog februara u Srebrenici...

Direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović zvanično je potpisao ugovor o saradnji sa općinom Srebrenica i njenim načelnikom Mladenom Grujičićem, te sa direktoricom JU Kulturni centar Srebrenica, Medihom Smajić.  Time je jedna dobra ideja, koja najavljuje lejpšu budućnost novih naraštaja, dobila i zvanični okvir.

Pored zvaničnog dijela susreta, desio se još jedan, manje zvaničan, ali veoma bitan i emotivan. Naime, nakon potpisivanja ugovora o suradnji u prostorijama Centra, održan je i susret sa pedesetak budućih polaznika škole, uzrasta od 5 do 15 godina. Kako je već više puta najavljivano putem medija, projekt je zamišljen kao škola glume namijenjena svoj srebreničkoj djeci, bez gledanja na nacionalni predznak. I tako je i bilo. Rame uz rame, srebrenička djeca su došla, ne zbog svog imena, već zbog želje i potrebe da učestvuju u nečemu lijepom, plemenitom i, nadasve, važnom.

Ako je suditi po prvom susretu, bit će ovo projekat prožet vibracijama veselja, radosti i emocija, a  sudeći po sjaju u očima pristiglih mališana, bit će ovo i jedan neprocjenjiv projekt. Da budućnost pripada mladim naraštajima, poruka je i sa ovog susreta u Srebrenici, zato se  mi, koji aktivno učestvujemo u ovom projektu, želimo pobrinuti da ta budućnost bude lijepa, plemenita, skrojena po mjeri čovjeka. Bio je ovo za sve prisutne prelijep zimski dan, a kada se iz male sale Centra prolomio prvi smijeh, čini se da su mnogi pogledi već bili zagledani u  budućnost. Bio je to historijski dan. Za Srebrenicu. Za Kamerni. Za BiH.

 

Povezani tekstovi