Omiljeni recept iz moje kuhinje
11.10.2017. u 13:52 sati


KolMix

Omiljeni recept iz moje kuhinje


Jesen je savršeno godišnje doba kada u vašu kuhinju možete unijeti različite boje začina, te ukusnim i šarenim jelima izbjeći monotoniju kišnih dana koji dolaze...
Zvezdana Stojaković, blogerica i marketing menadžerica

Autorica bloga Mama i Oblutak i marketing menadžerica na portalu Klix.ba, Zvezdana Stojaković, otkriva šta je to što bi se ove jeseni trebalo naći na vašem jelovniku, te koja jela i začini će vas grijati za vrijeme kišnih dana i dati vam ono najbolje od jeseni.

Koliko vremena imate za kuhanje?

Iako svi pričaju da je ubrzan tempo života takav da nemamo vremena za sve obaveze, ja ne mislim baš tako. Smatram da je dobra organizacija ključ svakog uspjeha. Jako puno vremena provodim u kuhinji, osim što volim da kuham i eksperimentišem volim i da jedem J. Radnim danom to je vrijeme prije i posle radnog vremena.

Da li radije pravite slana ili slatka jela?

Sve zavisi od godišnjeg doba, sada je jesen pa uživam u kuhanju i slanih i slatkih jela, kombinacijama različitih začina i namirnica u bojama. Volim pripremati ukusne kolačiće, mafine, medenjake zbog kojih moj dom miriše na vaniliju, cimet i druge slatke privlačne arome. 

Koji su začini obavezni u vašim jelima?

Svi u porodici volimo začine tako da nemamo problem što jedni vole ovo, drugi ono. Koristim skoro sve začine iz Kolmix linije začina, a ono što nikako ne mogu zaobići je bijeli luk, usitnjeni peršin, morska sol, čili i curry. S obzirom da je riječ o bh. kompaniji drago mi je što na ovaj način pružam podršku domaćim proizvodima, koji svakodnevno pripremanje obroka čine jednostavnijim, a jela ukusnijim.

Koji je vaš omiljeni recept koji preporučujete našim čitateljkama?

Jedan brzi recept koji vole veliki ali i mali članovi moje porodice je Rižoto sa špinatom, piletinom i pinjolima.

Skuhamo rižu okruglog zrna tako da se dobro raskuha. Pored toga pileći file isjeckamo na kockice, stavimo morsku sol, bijeli luk, mješavine bibera i usitnjeni peršin. Špinat skuhamo i isjeckamo na sitno, dodamo ga u skuhanu rižu. Promiješamo i dodamo vrhnje za kuhanje tek toliko da sjedini špinat i rižu. U to dodajemo pripremljenu piletinu. Serviramo na duboki tanjir, ukrasimo pinjolima te usitnjenim peršinom. Po želji dodati parmezan.

 

Povezani tekstovi