Nedavno objavljeno

7 pravila za sretan život

Sedam pravila koji će vam život učiniti jednostavnijim i ljepšim

1. Pomirite se sa prošlošću, kako biste uživali u sadašnjosti. Vaša prošlost ne može uticati na sadašnjost, ali vaša djela i uvjerenja mogu.

2. Ono što drugi misle o vama, ne treba vas se ticati. Bitno je to koliko sami cijenite sebe i šta iskreno mislite o sebi.

3. Vrijeme liječi gotovo sve, zato dajte vremenu vremena. Bol će prestati ili će bar boljeti manje. Ožiljci koje nosimo govoro o tome ko smo, objašnjavaju naš život, postavljaju nam izazove i čine nas jačima.

4. niko ne bi trebao biti uzrok vašoj sreći, osim vas samih. Ne trošite vrijeme na potragu za srećom u vanjskom, već u unutrašnjem svijetu, u sebi samima.

5. Ne upoređujte svoj životni put sa putevim drugih judi. Ne znate čak ni kako su došli do toga gdje su sada. Mnogi od nas nikada ne bi pristali na probleme drugih, samo kada bi za njih znali!

6. Prestanite previše razmišljati, jer ne morate imati sve odgovore ovoga svijeta. Nekada odgovora jednostavno nema, a nekada ga neće ni biti. To je samo po sebi odgovor. Jednostavno to prihvatite i nastavite dalje.

7. Smješite se jer na vašim plećima ne leže svi problemi ovoga svijeta. Smjeh će uljepšati i najružniji dan. Vepma je bitno preokrenuti takve dane i pokušati stvari postaviti na svoje mjesto.

Latest Posts

Raport

spot_img