Pretplati se

Moda

Generacija digitalnog doba
Kolekcija za proljeće 2018. dizajnera Husseina Chalayana inspirirana je, kako sam kaže, “idejom izgubljenih individua u digitalnom svijetu”.
Čista magija
Inspirirana kubizmom, čiji su pioniri bili Picasso i Braque, Miuccia Prada predstavila je svoju reinterpretaciju čuvenih umjetničkih djela na plišanim torbicama na magnetno zatvaranje, iz kolekcije jesen/zima 2017. S obzirom da se kubizmom želi pojednostaviti ljudska forma, Prada je svojoj interpretaciji dala tople tonove roze i bež boje, čime su modeli dobili na ženstvenosti.
Trend ili treš?
Od McDonald’sa, preko junaka iz crtanih, pa do Candy Crush, Super Marija i Powerpuff Girls motiva, Moschinov dizajner Jeremy Scott konstantno pronalazi inspiraciju na neočekivanim mjestima te kreira neobične kolekcije. Ovoga puta, kao inspiracija poslužio mu je crtani film My Little Pony, pa su konjići pastelnih boja razasuti su po kreacijama kolekcije za proljeće 2018. Jedna od njih je i kožna tašna koja košta 995 dolara! Možda nekog povuče želja da je kupi iz čiste nostalgije, ali, ipak, ko zaista želi da okolo šeta sa My Little Pony dizajnerskom torbicom od 1000 dolara?
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.